مسئول کانون مداحان تبریز گفت: خانه مداحان با حمایت استانداری در تبریز راه اندازی می شود. به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، نشست مطبوعاتی مسئول کانون مداحان تبریز امروز 19 بهمن در سازمان تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی برگزار شد. مهدی خادم آذریان با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی تبلیغات اسلامی استان در رابطه با مداحان گفت: تاکنون شش دوره آموزشی با سه محور آموزش قرآن، تاریخ ائمه و شیعه همچنین اصول و هنر مداحی با حضور بیش از یکصد نفر مداح در هر دوره آموزشی برگزار شده است.
خادم آذریان از ساماندهی بانوان مداح در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تاکنون 160نفراز بانوان مداح در این دوره ها ثبت نام و با برنامه ریزی انجام گرفته، این مداحان آموزش های لازم را برای حضور در مجالس زنانه کسب و فعالیت آنان منوط به داشتن مجوزهای سازمان تبلیغات اسلامی می شود.
وی از دیگر اقدامات انجام شده توسط کانون مداحان اداره کل تبلیغات اسلامی استان، به ساماندهی مداحان مجالس ترحیم نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با همکاری این کانون ، اصول مجلس گردانی به مداحان آموزش داده شده و در مجموع نتیجه این اقدامات شکل گیری بانک اطلاعات جامع از وضع موجود مداحان آذربایجان شرقی است.
خادم آذریان درباره بیمه مداحان استان نیز گفت: تاکنون 80 نفر از آذربایجان شرقی توسط بنیاد دعبل خزاعی بیمه شده و کارت بیمه تکمیلی دریافت کرده اند و هم اکنون پرونده 620نفر نیز تکمیل و در نوبت بیمه شدن قرار دارند.
وی افزود: حدود یک هزار و 350 پرونده نیز تشکیل و آماده ارسال به این بنیاد می باشد. عضو کانون مداحان استان با اشاره به اقدامات انجام گرفته درراستای تجلیل از مداحان گفت: تاکنون 10مورد تجلیل از پیشکسوتان و پیرغلامان مداحی داشته ایم و قرار بر این است تا از نوجوانان وجوانان مداح نیز تجلیل به عمل آید. خادم آذریان تشکیل خانه مداحان ازسوی استاندار آذربایجان شرقی را اقدامی مبارک برای گردهمایی مداحان در محافل ادبی و تخصصی دانست و افزود: به زودی این خانه در تبریز افتتاح می شود و برنامه های متنوعی برای مداحان استان از طریق آن ارایه می شود.
http://www.shabestan.ir/newsdetail.asp?newsid=88111914293914&code=51
هم زمان با دهه فجر، محفل ادبی با عنوان شب شعر " عاشوراییان فجر آفرین "در مجتمع فرهنگی و هنری مرند برگزار شد. به گزارش خبرگزاری شبستان از مرند، همزمان با دهه فجر، محفل ادبی شب شعر " عاشوراییان فجر آفرین "شب گذشته در مجتمع فرهنگی و هنری مرند برگزار شد. محمد حسین شناور، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مرند، در سخنانی، هدف از برگزاری این محفل ادبی را احیای شعر انقلاب اسلامی و نیز انعکاس ادبی تقارن و پیوند دو فرهنگ مهم اسلامی محرم حسینی و انقلاب اسلامی برشمرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی مرند تاکید کرد: شعر فجر و انقلاب اسلامی بدون اعتقاد به مبانی انقلاب اسلامی و توجه به مطابقت این روح با محتوای شعرها، شاعر و مخاطب را به اهداف و نتیجه مطلوب آن نمی رساند. وی با اشاره به وقایع عاشورای حسینی، انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس افزود: در این عرصهها نیز شعرا با سرودن اشعار مختلف نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ هشت ساله داشتند و شاعران با قلم خود حق را اثبات کردند. در ادامه این مراسم تعدادی از شعرای انجمن ادبی استاد شهریار مرند و انجمن ادبی هادیشهر جلفا به قرائت اشعار خود و یک گروه هنری نیز به اجرای برنامه زنده سرود و موسیقی انقلاب اسلامی و فجر پرداختند. گفتنی است، تقدیر از شعرای شرکت کننده ز دیگر برنامه های جنبی این محفل ادبی و هنری مرند بود.
http://www.shabestan.ir/newsdetail.asp?newsid=88111813390064&code=51
یازار: آیدین فرنگی
تشتگذاری سنت خاص عزاداران حسینی اردبیل است که تاریخ مستند آن به عصر صفویه می رسد. «حسن یوسفی»، باستانشناس و پژوهشگر تاریخ اردبیل پس از بیان مطلب فوق می افزاید: «پیوند قلبی شیعیان با واقعه عاشورا، آداب و نشانههای بومی را در عزاداری هر منطقه وارد کرده و سبب ایجاد اشکال متنوعی از سوگواری حسینی شده. اردبیل نیز به علت انتصاب صفویان به این شهر، در تعزیه ماه محرم دارای سبکهای ویژه و ریشهداری است.»
این باستانشناس دوره اسلامی تاکید می کند: «آیینهای عاشورایی از حالتی رمزوارانه یا سمبلیک برخوردار هستند و مواردی که ما در عزاداری های اصیل می بینیم، به صورت انتزاعی نمادی است از آنچه در جریان واقعه عاشورا به وقوع پیوسته. مراسم تشتگذاری در مساجد اردبیل نیز که از شب 27 ذیحجه آغاز و تا حلول ماه محرم ادامه می یابد، علاوه بر اعلام رسمی آغاز سوگواری محرم، می تواند اشارهای تاریخی به حرکت امام سوم شیعیان از مکه به طرف کوفه و واقعه «دشت زباله» باشد.
ادامه مطلب...